top of page
Søg
  • Forfatters billedeKasper Skov

Mænd har flere sexpartnere end kvinder – det mener de i hvert fald selv

Hvis en mand har sex med mange venter der ham high fives fra gutterne. Har en kvinde sex med mange, så er der visken i krogende og misbilligende øjne fra venindeflokken. Særligt i disse ligestillings og metoo tider kan det virke uretfærdigt, at der på den måde bliver gjort forskel på mænd og kvinder. Men det er måske netop disse sociale normer, som er skyld i at mænd, på papiret i hvert fald, har flere sexpartnere end kvinder.


Intuitivt skulle man mene, at mænd og kvinder må have nogenlunde lige mange sexpartnere. Men kigger man på resultater fra spørgeskemaundersøgelser, så tegner der sig i imidlertid et lidt andet billede – det har forskere fundet ud af.


I undersøgelser angiver mænd nemlig konsekvent, at have haft sex med et større antal partnere end kvinder angiver.


Forskere mener ikke, at det skyldes at mænd rent faktisk har flere sexpartnere. Men i stedet at mænd generelt estimerer antallet af sexpartnere, imens kvinder rent faktisk tæller antallet. Hos mænd får du altså et estimat, imens kvinder formentlig leverer et mere eller mindre præcist antal.


Den konklusion er forskerne kommet frem til ved at spørge ind til mere end 15.000 britiske respondenters svar i spørgeskema undersøgelser om antallet af sexpartnere.


Jeg lagde ud med at berøre de sociale normer som blandt andet gør det mere i orden for mænd at have mange sexpartnere, end det er for kvinder. Det er formentlig også her, at en del af forklaringen på, hvorfor mænd vurder antallet af sexpartnere højere end kvinder gør. For en mand kan der nemlig være prestige i, at have haft mange sexpartnere, imens det stik modsatte gør sig gældende for kvinder. Derfor virker det ikke usandsynligt, at manden måske overestimerer, imens kvinden underestimerer en smule.


Derfor må konklusionen altså bare være, at du formentlig selv skal op- og nedjustere antallet af sexpartnere alt efter om det er en mand eller kvinde der fortæller om sin portefølje af tidligere partnere. Hvis Klaus praler med et 3-cifret antal erobringer, så tag det med en gran salt. Ligesom du måske også skal lægge et par stykker til, når Clara fortæller, hvor mange hun har delt dobbeltseng med og iførte penisringe på.


Og prøv så eventuelt selv at tælle efter, og læg meget gerne mærke til, hvor ærlig du egentlig er – måske du er en af de få, som ikke er underlagt sociale normer.

2 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Nye danske magasiner

I en tid hvor det trykte medie er under stadig større pres, giver det ikke mening at kaste sig ud i et startup som involverer fysiske magasiner, som man kan købe i kiosken eller på tankstationen. Det

4 gode grunde til at få fat i en babynest

Babyer er dejlige, nuttede, uimodståelige og fyldt med livsenergi som smitter af på dig. Desværre kan de også af og til føles om en lænke om benet på dig - eller måske snarere en lænke om armene - for

Det kolde nord

Jeg har været på en rejse. En rejse til det kolde nord. Og selvom det måske lyder som en længere færd, så tog det faktisk ikke mere end 1,5 times tid i bil. Jeg har besøgt det kolde nord, også kaldet

Post: Blog2_Post
bottom of page