top of page
Søg
  • Forfatters billedeKasper Skov

Baby og søvn i den første tid

Søvn er noget af det absolut vigtigste for en lille baby, og derfor bør man som forældre gøre sit yderste for at mængden og kvaliteten af søvn er tilstrækkelig.

Desværre må mange forældre også erkende at det, at der er et søvnbehov, ikke altid er nok for den lille. Selvom trætheden er overvældende, er det bestemt ikke sikkert, at dit barn har lyst til at sove – verden er ny og spændende, så hvem har tid til at sove?

Der er dog ting du kan gøre for at dit barn sover bedre, og i artiklen her vil jeg komme med et par gode råd til mere og bedre søvn.


Samsovning – prøv med en bedside crib

Særligt det første stykke tid af dit barn liv, kan det have et stort behov for tryghed og nærvær med mor og far. Det er måske fint nok i det daglige, men når det er godnat-tid kan det være en udfordring at være i nærheden af baby, medmindre du kan klemme din krop ned i tremmesengen og ellers har det fint med at gå til køjs klokken 19.30.

Nogle forældre vælger at samsove med deres barn – de tager barnet med over i voksensengen og sover alle 3 sammen. Denne løsning kan sagtens fungere og være fin for nogle, men mange vil opleve at kvaliteten af søvnen daler, og at de derfor vågner op trætte om morgenen.

Løsningen kan derfor være en bedside crib. En bedside crib er en lille tremmeseng som kan kobles på forældrenes seng, og dermed give følelsen af, at man sover i samme seng. Alle fordelene, uden ulemperne.

Overvej derfor om en bedside crib kan være løsningen for jer.


Den rigtige dyne

Du kender det sikkert fra dig selv; den rigtige dyne er vigtig for din nattesøvn.

Særligt for en lille baby spiller babydynen en stor rolle. De helt små kan ikke selv justere kropstemperaturen ligesom vi andre kan, hvorfor det er nødvendigt for dem at få noget hjælp. Med den rigtige babydyne kan temperaturen lettere tilpasses, så dit barn altid vil ligge dejligt og tilpas lunt under dynen.

De kan være dyre, og der findes et utal af forskellige varianter, men det er bestemt pengene værd at købe en god babydyne til dit barn.


Putteritual

Det kan være en enorm udfordring at få et barn til at sove. Særligt hvis man har en lille stædig unge, som mener at den ved bedst, og derfor ikke synes der er behov for at sove lige nu.

En løsning som mange forældre har stor glæde af er, at introducere et såkaldt putteritual.

Et putteritual består af en række faste aktiviteter som i foretager jer med barnet inden sengetid. Det kan være et bad, godnatlæsning, en sang eller noget fjerde. Ved at introducere barnet for de samme faste elementer hver aften, vil det automatisk begynde at lægge 2 og 2 sammen, og dermed forstå at det er sengetid.

Med et putteritual kan du altså kommunikere til dit barn, at det er tid til at sove, selvom I endnu ikke taler et fælles sprog.

1 visning0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Nye danske magasiner

I en tid hvor det trykte medie er under stadig større pres, giver det ikke mening at kaste sig ud i et startup som involverer fysiske magasiner, som man kan købe i kiosken eller på tankstationen. Det

4 gode grunde til at få fat i en babynest

Babyer er dejlige, nuttede, uimodståelige og fyldt med livsenergi som smitter af på dig. Desværre kan de også af og til føles om en lænke om benet på dig - eller måske snarere en lænke om armene - for

Det kolde nord

Jeg har været på en rejse. En rejse til det kolde nord. Og selvom det måske lyder som en længere færd, så tog det faktisk ikke mere end 1,5 times tid i bil. Jeg har besøgt det kolde nord, også kaldet

Post: Blog2_Post
bottom of page